Kumaş Seçimi

Kumaş Seçimi


Takım elbise için gömlek seçerken takım elbisenin kumaşına ve ortama uyacak renk ve desende gömlek kumaşı seçmek gerekir.

Mesela iş yemeği veya toplantısı için giyeceğimiz elbise için düz renkli kumaş tercih etmeliyiz.Ofis ortamında giyeceğimiz gömlek içinse ince çizgili ya da küçük pötikareli kumaşlar da seçebiliriz.

Takım elbisenin rengine göre aynı tonda ya da kontrast renklerde seçilebilir. Kullanacağımız aksesuarlarda bu noktada önemli rol oynamaktadır. Kravat rengi seçimimizin gömleğe uyumu önemlidir. Takım elbise, kravat ya da gömlekten hangisini ön plana çıkaracağımıza karar vermeliyiz.Tabi bu seçimleri yaparken kendi zevkimizide dikkate almalıyız.

Tek ceket içine gömlek seçerkengömlek kumaşının renk ve desenine bakarken ceket kumaşına da dikkat etmek gerekir. Ceketinizin modeline göre spor ya da klasik gömlek giyebilirsiniz. Ceketiniz düz renk ise desenli gömlek, ceketiniz desenli ise düz renk gömlek kumaşı seçebilirsiniz.

Spor gömlek seçerken kullanacağımız kıyafetin tarzına göre uygun renk, desen ve modelde gömlek seçmeliyiz. Örneğin kot ya da kanvas tarzı pantolonla ceketsiz giyebileceğimiz geniş kareli veya kalın çizgili desenler seçebiliriz. Bunun yanında dik ve yüksek yaka modeli, kesik veya oval uçlu çift düğmeli manşet modelleri de spor giyimde tercih edilebilir.