Yaka Modelleri

Yaka Modelleri


Kişiye özel gömleğe dair farklı seçenekler karşımıza çıkmakla birlikte ön plana çıkan en önemli kısım yakadır.Yaka konusunda birden fazla çeşit seçeneğimiz mevcuttur. Bu seçenekleri biraz detaylandırırsak klasik yaka,italyan yaka, düğmeli yaka, ata yaka gibi türleri olup her birinin farklı kullanım alanları da vardır.

Klasik yaka, hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek hiçbir zaman vazgeçilmeyecek ana yaka tipidir. Kravatlı ya da kravatsız her türlü kıyafetle giyilebilen en çok tercih edilen modeldir. Yüz şeklinize göre değişik versiyonları uygulanabilir.Oval ve yuvarlak yüz hatlarınız varsa özellikle tercih edebilirsiniz.

İtalyan yaka, klasik yaka modelinin yaka açıklığının daha geniş açıklığa sahip bir türüdür. Günümüzde oldukça popüler olan bu model üçgen ve kemikli bir yüz şekline sahip insanların daha çok tercih edebileceği model türüdür.Fakat yuvarlak yüz hatları olanların kaçınması gereken bir modeldir.Daha geniş bir görüntü verir.

Düğmeli yaka, aslında takım elbise içinde kravatlı kullanım için uygun olmayan daha çok spor ve rahat giyimi tercih eden erkeklerin seçimidir.Yaka ucundaki düğmeler dışarıdan görünen ya da alttan gizli olarak farklı şekillerde  yapılabilir. Fakat her iki durumda da düğmelerin ilikli olması gerekmektedir.

Ata yaka, simokin ile birlikte özel gecelerde tercih edilir. Normal bir takım elbise ile giyilmez.

Kontrast yaka, gömleğin ana gövdesi ile yakasının renklerinin farklı olması durumudur. En çok kullanılan desenli renklerde beyaz yaka türüdür.Tabiki ten renginize veya zevkinize göre her türlü renk kombini yapılabilir. Yaka ile birlikte manşetlerde aynı renk yapılarak kombin tamamlanmış olur.